Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Voor bedrijven

Voordelen van de samenwerking

  • Potentiële nieuwe medewerkers maken al tijdens hun opleiding kennis met uw bedrijf.
  • Uw leermeester weet welke leerlingen in de toekomst bij uw bedrijf passen
  • Schoolverlaters hebben bredere kennis, u hoeft later minder te investeren.
  • NexTechnician bedenkt en organiseert, samen met u, programma’s voor de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers.
  • Dankzij de samenwerking met regionale en landelijke fondsen wordt u gesteund bij de organisatie van arbeidsmobiliteit binnen én buiten uw bedrijf.
  • U legt contacten met partners als de Gemeente Amsterdam, brancheorganisaties en collega-bedrijven. Hieruit kunnen nieuwe kansen en mogelijkheden ontstaan.
  • Positief imago van het auto-, truck-, tweewieler- en carrosserie- en schadeherstel-vak bij jongeren.
  • Positief imago van de branche door een goede, kwalitatief hoge instroom van nieuwe medewerkers in de regio.

Onderwijs: de uitdaging

Technologische verandering gaat te snel voor het ROC’s om bij te benen. Daarnaast hebben zij de fondsen niet voor de aanschaf van werkplaatsen en de nieuwste technologie in auto’s en trucks. Leerlingen halen hun diploma met verouderde (praktijk) kennis. Bedrijven beschikken over een matige instroom van nieuwe medewerkers en moeten deze zelf intern opleiden.

NexTechnician: de oplossing

Omdat bedrijven hun nieuwe medewerkers veelal bijspijkeren ná hun diploma, start het proces met NexTechnician al tijdens de opleiding. En met meerdere leerlingen tegelijk. Dit is efficiënter en heeft een beter resultaat. De bedrijven kunnen op die manier ook al kennis maken met leerlingen via de Leermeesters. De leermeester kan een gevoel krijgen bij welke leerlingen goed zouden passen bij uw bedrijf.

Motto: ‘Drive’

NexTechnician begrijpt dat de deelnemende bedrijven niet zomaar studenten in huis willen. Zij willen studenten met ‘drive’ die bereid zijn te leren en een extra stap te zetten. Hier maakt NexTechnician zich in de samenwerking met het ROC van Amsterdam sterk voor. Het ROC van Amsterdam heeft echter een maatschappelijke taak en sluit geen leerlingen uit. Binnen het opleidingsprogramma is voor ‘Drive’ extra aandacht om alle leerlingen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kun je meedoen?

Er zijn diverse manieren om mee te doen met onze coöperatie; bijvoorbeeld door je met een samenwerkingsovereenkomst aan te sluiten op de coöperatie en jaarlijks een financiële bijdrage te leveren. De aangesloten bedrijven dragen in financiële zin en op het vlak ‘inbreng leermeesteruren’ jaarlijks op gelijkwaardige basis bij. Er is een verdeelsleutel gemaakt op basis van het aantal productieve monteurs in de werkplaats. Bedrijven kunnen zich van elkaar onderscheiden door de extra inbreng die ze willen doen om de doelen te bereiken. Dat staat in onderstaand schema.

 

Deelname Gevraagde inzet Voordelen
Innovator

 

 

Financieel en inbreng gekwalificeerde* (les)uren +

 

Een innovator zet een LeerMaster in voor deelname aan het Techniekteam onder andere om op continue basis de actualiteit van de lesprogramma’s van de scholen te verbeteren. Gemiddeld zijn hiermee op jaarbasis 50 uur (overleg en voorbereidingstijd) gemoeid.

Leermeesters zitten direct met de docenten aan tafel en hebben direct contact met talentvolle nieuwe medewerkers in de regio.

Het label “Nextechnician Innovator” wordt uitgebreid binnen en buiten de Community gecommuniceerd.

Jaarlijks geeft Nextechnician actief opvolging aan zes zoekopdrachten naar een leerling of monteur.

 

Ambassadeur

 

 

Financieel en inbreng gekwalificeerde* (les)uren +

 

Het bedrijf is bereid om per jaar minimaal twee dagdelen extra inzet medewerkers en/of equipment (auto’s, trucks, tweewielers e.d.) in te zetten voor werving of scholingsdoelstellingen.

Het label “NexTechnician Ambassadeur” wordt uitgebreid binnen en buiten de Community gecommuniceerd.

Jaarlijks geeft Nextechnician actief opvolging aan drie zoekopdrachten naar een leerling of monteur.

Aangesloten bedrijf

 

 

Financieel en inbreng gekwalificeerde* (les)uren, jaarlijks op gelijkwaardige basis.

 

 

Voor aangesloten bedrijven is de online community beschikbaar.

Jaarlijks kunnen bedrijven bekend maken welke stages en leerwerkplekken er voor welke opleidingsrichtingen en voor welke niveaus beschikbaar worden gesteld in het komende schooljaar.

 

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk