Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Technisch Specialist

Onderzoeken, controleren, samenwerken, kennis vergaren en delen. Jouw passie gaat verder dan alleen oplossen. Als Technisch Specialist Personenauto’s ben je een zelfstandige, creatieve en betrokken spin in het web in de mobiliteitsbranche.

Je werkt aan moeilijke communicatie- en regelsystemen in de auto. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties en kunnen leerlingen en collega’s vragen aan jou stellen. Jij weet alles over voertuigen en autotechniek.

Je ontdekt en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Als vliegende probleemoplosser werk je graag met anderen samen. Leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis delen is belangrijk, want jij bent uiteindelijk eindverantwoordelijk.

Je hebt dezelfde kwaliteiten als de Eerste Autotechnicus. Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord.

Met deze opleiding kun je doorleren voor bijvoorbeeld Technisch Leidinggevende

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Technisch Specialist Personenauto’s is alleen als beschikbaar BBL-opleiding . Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 4. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands.

Voordat je aan deze opleiding begint moet je al een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider. Met het diploma Technisch Specialist Personenauto’s zijn er allerlei mogelijkheden om verder te leren op hbo-niveau.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Opsporen en herkennen van problemen in auto’s
  • Uitvoeren van ingewikkelde reparaties aan auto’s
  • Uitvoeren van inspecties en onderhoudsbeurten aan auto’s
  • Auto’s klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Monteren van accessoires
  • Begeleiden van leerlingen en collega’s
  • Veilig en milieubewust werken
  • Professioneel werken in een bedrijf
  • Nederlands en één of meerdere extra talen, maatschappelijke vorming
  • Rekenen

Dit voegt het bedrijfsleven toe:

De praktijk van het bedrijf op school. De programma’s voor Technisch specialist zijn met succes gedraaid en hebben veel opgeleverd. Zo hebben de leerlingen kennis gemaakt met technieken die niet altijd voor handen zijn op het ROC van Amsterdam, zoals bijvoorbeeld de intelligente Batterij Sensor Technologie van BMW. Het vergt veel voorbereiding van het techniekteam om een praktijkprogramma te ontwikkelen dat een plus biedt op het bestaande lesprogramma en goed aansluit bij de theorie in de klas.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk