Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Techniekteams

Begeleiding van een techniekteam

Jongeren hebben goede begeleiding nodig in de praktijk. NexTechnician geeft deze praktijkbegeleiding vorm door middel van speciale ‘techniekteams’. Dit team bundelt verschillende soorten kennis tot een uniek pakket.

De ROC-docent: kennis van jongeren, het schoolsysteem en technische kennis.
De leermeester: kennis van de laatste techniek en hoe het werkt in een bedrijf.
De branche-trainer: trainingsvaardigheden en kennis van innovaties.

Wat zijn leermeesters, LeerMasters en Praktijkopleiders?

Leermeesters zijn in dienst van een bedrijf. Zij hebben naast hun werk als technicus ook de rol van leermeester om BBL-leerlingen en stagiairs het vak te leren. Zij hebben hier een speciale leermeesteropleiding voor gedaan. Leermeester zijn, betekent niet alleen heel veel weten. Het betekent ook ‘goed met jongeren om kunnen gaan’. Daarom zijn de leermeesters van NexTechnician ook vrijwel allemaal gecertificeerd LeerMaster. Dit betekent dat je een extra goede en betrokken leermeester bent. Binnen de Carrosserie- en schadeherstel branche heet de leermeester praktijkopleider.

Wat zijn branche-trainers?

Branche-trainers zijn bijvoorbeeld in dienst bij fabrikanten, importeurs, VOC, Innovam of andere gespecialiseerde opleidings- en trainingsinstituten. Wanneer je klaar bent met je opleiding binnen een ROC dan ga je aan de slag in een bedrijf. Soms wil je zelf opleidingen volgen om te groeien. Soms moet je opleidingen volgen bijvoorbeeld door wetgeving of wanneer nieuwe modellen geïntroduceerd worden. Deze technische trainingen volg je dan veelal bij gerenommeerde opleidings- en trainingsinstituten. Branche-trainers maken vaak als eerste kennis met de nieuwste technieken van de importeurs om deze door te kunnen geven aan de branche. Vandaar dat zij de techniekteams ondersteunen!

Wat zijn ROC-docenten?

ROC-docenten werken voor het ROC van Amsterdam. Zij zijn er speciaal om jongeren –via de school- op te leiden. Zij weten exact wat studenten moeten leren aan theorie en praktijk om te slagen voor hun diploma. Zij weten ook wat jongeren bezig houdt en hoe ermee om te gaan. Samen met de leermeester en branchetrainer zorgen zij voor een optimale begeleiding tijdens je opleiding.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk