Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Niveau 3: Eerste Fietstechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Fietstechnicus werk je graag samen met anderen en vind je het belangrijk om jouw ideeën en kennis van fietstechniek te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je voert moeilijke onderhoudsbeurten en reparaties aan speciale (maatwerk)fietsen en e-bikes uit. Je stelt diagnoses (met diagnoseapparatuur) bij storingen en monteert (elektronische) accessoires zoals navigatie- en alarmsystemen. Je informeert klanten en ondersteunt de ondernemer bij voorraadbeheer, marketing en klachtenafhandeling.

Je pioniert en schakelt (indien nodig) externe expertise in. Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. Leerlingen en collega’s mogen rekenen op jouw toezicht en ondersteuning. Jouw kennis van fietstechniek delen is belangrijk; je bent tenslotte eindverantwoordelijk.

Jij onderzoekt meer en bent zelfstandiger en creatiever. Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden (technisch, commercieel en management).

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Eerste Fietstechnicus is beschikbaar als BOL-opleiding of BBL-opleiding. Je krijgt 3 jaar lang les en praktijk op niveau 3. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands.

Kies je voor de BOL-opleiding? Dan zit je wat meer op school en loop je stage. Wij helpen je zoeken naar een bedrijf dat bij je past. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan moet je al een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitvoeren van onderhoud en ingewikkelde reparaties
  • Klanten advies geven over fietsen, accessoires en reparaties
  • Verkopen van fietsen, scooters en accessoires
  • Zelfstandig werken
  • Dragen van verantwoordelijkheid voor je eigen werk en dat van minder ervaren collega’s
  • Voorraad controleren en artikelen bestellen
  • Marketing doen voor de winkel of werkplaats
  • Uitvoeren van administratieve taken die bij je beroep horen
  • Sociale en communicatieve vaardigheden

Het Techniekteam ontwikkelt momenteel een speciaal programma voor de studenten Eerste Fietstechnicus dat na verwachting in schooljaar 2017/2018 zal worden aangeboden.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk