Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Niveau 3: Eerste Autoschadehersteller

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Eerste Autoschadehersteller is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 3. Tijdens de opleiding werk je aan ‘schadekaarten’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen.

Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands. Naast je schoolbezoek doe je werkervaring op in de praktijk. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitzoeken en beoordelen wat precies de schade is
  • Herstellen van schade aan een carrosserie
  • Kitten en beschermingsmaterialen aanmaken en aanbrengen
  • Het toepassen van hybride verbindingstechnieken
  • Uit elkaar halen en in elkaar zetten van auto-onderdelen en vervangdelen
  • Auto’s klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Veilig en milieubewust werken
  • Klanten adviseren en klantvriendelijk werken

Dit voegt het bedrijfsleven toe:

Praktijkopleiders uit het bedrijfsleven geven gastlessen.

Er worden kennisavonden over nieuwigheden georganiseerd voor docent en leerling. In de schadeherstel is bijvoorbeeld omgaan met camera’s in auto’s redelijk nieuw. Een thema-avond kan dus zijn: Hoe wordt een dashboardcamera na een ongeluk goed teruggeplaatst. Hierin wordt ook duidelijk aangegeven waar je vanaf moet blijven, wat kun je wel of niet in de schadeherstel.

Aanvullend op de lessen worden er praktijkopleidingsdagen georganiseerd door het VOC waar leerlingen de kans krijgen om te werken aan zeer uiteenlopende werkzaamheden die kunnen voorkomen in het schadebedrijf maar bij het eigen leerbedrijf minder vaak voorkomen.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Logo_NT_mt

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Foto’s en filmbeelden zijn slechts beschikbaar gesteld aan NexTechnician en mogen, zonder vooraf gevraagde toestemming, niet door derden voor andere doeleinden worden gebruikt.

Postadres: Hoogoorddreef 41, 1101 BB Amsterdam

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk