Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Niveau 2: Fietstechnicus

Werken aan gebruikte en nieuwe fietsen is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. De wereld van fietsen is echt jouw wereld. Daarbij voer je taken uit in opdracht van je leidinggevende.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan fietsen. Je maakt (gebruikte of nieuwe) fietsen rijklaar voor aflevering en monteert accessoires. Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of jouw leidinggevende.

Jij wilt graag leren en vindt het niet erg om ook eens iets anders te doen. Je houdt van precies werken en bent trots als het project klaar is. Je voelt je verantwoordelijk voor de fiets van de klant. Je bent collegiaal en werkt veilig, precies en verantwoord.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Fietstechnicus is beschikbaar als BOL-opleiding en BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands.

Kies je voor de BOL-opleiding? Dan zit je wat meer op school en loop je stage. Wij helpen je zoeken naar een bedrijf dat bij je past. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan moet je al een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitvoeren van onderhoud en reparaties aan fietsen
  • Monteren van accessoires
  • Fietsen klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Afrekenen van reparaties en onderdelen
  • Uitvoeren van administratieve taken die bij je beroep horen
  • Professioneel werken in een bedrijf
  • Nederlands en één extra taal, maatschappelijke vorming
  • Rekenen en wiskunde

Het Techniekteam ontwikkelt momenteel een speciaal programma voor de studenten Fietstechnicus dat na verwachting in schooljaar 2017/2018 zal worden aangeboden.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk