Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Niveau 2: Bedrijfsautotechnicus

Werken aan bedrijfsauto’s is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. Je luister goed naar de opdrachten van je leidinggevende. Sterker nog: als Bedrijfsautotechnicus werk je het liefst van opdracht naar opdracht.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan bedrijfsauto’s. Je maakt (gebruikte of nieuwe) bedrijfsauto’s klaar voor aflevering en monteert accessoires. Hierbij krijg je te maken met getrokken materieel en diverse appendages zoals laad- en losinrichtingen.

Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of jouw leidinggevende.

Jij wilt graag leren en helpt graag jouw klanten op weg. Je houdt van precies werken en bent trots als het project klaar is. Je voelt je verantwoordelijk voor de bedrijfsauto van de chauffeur.. Je bent collegiaal en werkt veilig en verantwoord.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Bedrijfsautotechnicus is een BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen.

Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands. Naast je schoolbezoek doe je werkervaring op in de praktijk. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitvoeren van eenvoudige inspecties en onderhoudsbeurten aan bedrijfsauto’s
  • Uitvoeren van eenvoudige reparaties aan bedrijfsauto’s
  • Monteren van eenvoudige accessoires
  • Bedrijfsauto’s klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Veilig en milieubewust werken
  • Professioneel werken in een bedrijf
  • Nederlands en één extra taal, maatschappelijke vorming
  • Rekenen en wiskunde

Dit voegt het bedrijfsleven toe:

NexTechnician werkt in de bedrijfsautotechniek-opleidingen samen met de TruckAcademy Noord-Holland. Hier zijn alle Truckmerken bij aangesloten en vrijwel zijn alle merkdealers betrokken. Maar ook universele truckbedrijven en werkplaatsen van transport- en loonwerkersbedrijven hebben zich verbonden aan Nextechnician.

De aangesloten bedrijven zorgen voor de nieuwste trucks n bussen t.b.v. de praktijklessen van de leerlingen.

Het curriculum op school is op te splitsen naar het algemene kwaliteitsdossier, en keuzedelen.

Het bedrijfsleven en ROC werken samen in de opstelling van het lesprogramma. Zo krijgen alle leerlingen dezelfde stof wat wordt opgeslagen in het algemeen kwaliteitsdossier. Daarnaast kunnen leerlingen dus keuzedelen volgen. Deze worden onderverdeeld naar merkdealers en universele bedrijven.

Verder worden er Thema-avonden georganiseerd voor de ‘eigen leerlingen’ van de merkdealers aangesloten bij de Truckacademy.

Bedrijven kunnen ook individueel in leerlingen investeren door stages.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk