Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Nieuwsbrief NexTechnician Rotterdam

Door: Barry Koperberg & Jacques Neefs

Januari 2019

Nieuwsbrief voor alle betrokkenen bij de samenwerking tussen dealerbedrijven, schadeherstellers en scholen in de Rotterdamse regio.

Netwerk van ‘founding members’ compleet en representatief
In de afgelopen maanden zijn er vele dealerbedrijven en schadeherstel-bedrijven in de regio benaderd met de vraag of zij zich aan willen sluiten bij NexTechnician Rotterdam. Inmiddels zijn er 13 bedrijven en dealergroepen die zich gecommitteerd hebben een structurele bijdrage in de samenwerking te gaan leveren. Deze ‘founding members’ geven een representatief beeld van alle dealer- en schadebedrijven. Een mooie groep na een jaar samen optrekken en een solide groep voor het scholenveld om stappen te zetten en uit te breiden in 2019. Zijn wij bij u nog niet langs geweest? Heeft u ons nog niet gesproken? Maak een afspraak voor een nadere kennismaking via info@nextechnician.nl

100+ Deelnemers aan leermeesteravond
Op 21 november jl. heeft TCR de jaarlijkse leermeesteravond georganiseerd voor alle mobiliteitssectoren met het thema ‘Samenwerken’. De avond werd ingeluid met een heerlijk buffet.
Aansluitend kwam een aantal gastsprekers aan bod met een variëteit aan onderwerpen van BPV begeleiding van studenten tot en met de duurzame inzetbaarheid van personeel. Zo werden de ruim 100 gasten op een aantrekkelijk programma getrakteerd. Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is getuige de enthousiaste reacties van de aanwezigen. Met Jan Pieter van der Meulen (BOVAG) en Marc IJskes (TCR) synchroniseren we de bestanden, zodat er geen informatie verloren gaat en het lijstwerk beter op orde komt.

Te weinig of teveel leerlingen ?! Speeddate biedt uitkomst.
Er hebben zich dit jaar veel studenten op Techniek College Rotterdam gemeld zonder leerwerk- of stagebedrijf. Ondanks, of misschien wel vanwege de krapte op de arbeidsmarkt valt het niet voor iedereen mee een leerwerkplek te vinden. Mobiliteitsbedrijven hebben moeite voldoende begeleiding te bieden omdat de technici het zo druk hebben. Toch willen we alle instroom behouden voor de branche. Daarom hebben we op 11 december jl. een speeddate georganiseerd voor een drietal bedrijven en tien studenten.
Een quote van een van de deelnemende bedrijven; ‘de speeddate was erg leuk om te doen en het allerleukste is dat onze twee stageplaatsen zijn gevuld met twee enthousiaste heren!’

Primeur op AHOY: NxT stand, uiteraard tegenover TCR
Op 7 en 8 december vond in AHOY de jaarlijkse Studiebeurs Zuid plaats die dit keer bezocht werd door zo’n 7.000 vmbo leerlingen. Dit was de eerste keer dat het samenwerkingsverband in wisselende teams op de beursvloer stond. In een stand direct tegenover TCR. Het was een mooie ontmoeting tussen vakbroeders vanuit Schadeherstel, Auto- en bedrijfsautotechniek. Maar vooral de vele gesprekken met aspirant technici waren de moeite waard. ‘Heb je een vraag over school? Dan lopen we toch even naar de docenten Motorvoertuigentechniek…’

Brainstorm ‘toekomst Mobiliteit’ legt basis onder investeringsplan
Op een maandagavond in november en een dinsdagavond in januari zijn een twaalftal experts vanuit OOMT, S-BB, FOCWA, BOVAG, Techniek College Rotterdam, Hoornbeeck en Wartburg College met een aantal bedrijven voor een brainstorm bij elkaar gekomen, om van gedachten te wisselen over de toekomstige ontwikkelingen van de branche en de mate waarop het onderwijs daarop kan worden aangepast. Onder andere aan de hand van informatie uit het branche onderzoeksrapport ‘Werkplaats van de toekomst’ werden de verwachtingen voor de regio Rotterdam benoemd. Een prima basis om het Regionale Investeringsfonds plan op te ontwikkelen in 2019. Hierdoor worden investeringen vanuit de bedrijven een hefboom voor investeringen door OC&W.

Volg ons ook op Instagram en Facebook
Sinds december beschikt NexTechnician Rotterdam over eigen social media om studenten en vakgenoten te bereiken. Zoek ons op en like de berichten. Zo bouwen we samen het netwerk uit!

————————————————————————————————————————–

Over NexTechnician Rotterdam
‘NexTechnician Rotterdam’ is een initiatief van de Rotterdamse autodealervereniging, OOC & VOC, Truckacademy Rijnmond, Techniek College Rotterdam, Hoornbeeck College en Wartburg College. Het doel is om directe koppelingen te maken tussen bedrijfsleven en onderwijs in de regio, om direct en op lange termijn een betere aansluiting te hebben tussen arbeidsmarkt en onderwijs.

De stichting NexTechnician is gevraagd in de periode februari 2018 tot februari 2019 bij te springen met raad en daad. Daar is door alle partijen in geïnvesteerd, en de stichting heeft een deel van de vergoeding resultaatafhankelijk gemaakt. Want dit gaat lukken, zeker in Rotterdam!

Contact
j.neefs@nextechnician.nl
telefoon ‭06 23 36 13 34‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
b.koperberg@nextechnician.nl
telefoon ‭06 21 58 71 68‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬