Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Nieuwsbrief juli 2018

Beste lezer,

NexTechnician blijft werken aan een verbeterde aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. In het afgelopen half jaar hebben negen bedrijven zich aangesloten bij de Coöperatie NexTechnician die onze aanpak ondersteunen. Welkom Kwik-Fit, Bosch Car Service, Profile Albert van der Kolk, iBike Rental, Soci-Bike, Rijwielhandel Oud West, Autocentrum Beelen, Juizz en ABS Autoherstel Snijders!

Met meer aantrekkelijke Mobiliteitsbedrijven in ons netwerk zijn wij in staat om veel meer leerlingen te helpen bij de instroom in techniek en om een goede (leer-)werkplek te vinden.

Veiling en netwerkborrel 12 juni jl.

Op 12 juni jl. organiseerden NexTechnician en ROC van Amsterdam een informatiebijeenkomst met ‘veiling’ voor docenten en aangesloten bedrijven over de nieuwbouw van het opleidingscentrum Mobiliteitstechniek aan de Kabelweg in Amsterdam. Zie voor een impressie van de nieuwbouw: https://youtu.be/8DofjgcsCLk

De bouw heeft inmiddels haar hoogste punt bereikt en het gebouw dient in mei 2019 in gebruik te kunnen worden genomen.

Het ROC investeert, met EFRO steun, € 4.1 miljoen in dit ‘State-of-the-Art’ opleidingscentrum.

Bedrijven kunnen een bijdrage leveren aan werkplaatsinrichting of (sleutel-) leermiddelen en er zo voor zorgen dat de actualiteit van de praktijkgerichte lessen in de eigen techniekrichting verder wordt verbeterd.

Laat het ons weten indien u ook een bijdrage wilt leveren aan ons geweldige centrum!

 

Onderwijsprojecten

Ook komend schooljaar organiseren we voor de leerlingen van het VMBO de onderwijsprojecten ‘Brandstoftechniek voor schonere Amsterdamse lucht’ en ‘Zelfsturende auto’s, maak ze nog veiliger’. Door deelname aan een onderwijsproject zorgt u er voor dat leerlingen een beter beeld krijgen van het werk in de werkplaats en veranderende techniek. Daarmee laten wij zien dat er veel werkgelegenheid is en er leuke banen zijn in onze sector.

De auto- en truckdealerbedrijven hebben steeds meer behoefte aan instroom van leerlingen die kunnen werken met bijvoorbeeld complexere ICT systemen.

Om meer HAVO leerlingen te enthousiasmeren om in onze branche in te stromen is een nieuw onderwijsproject ontwikkeld.

Zie het filmpje: https://www.nextechnician.nl/nieuw-onderwijsproject-voor-havisten/

 

Docentenstage, kennisuitwisseling

In de afgelopen periode hebben de docenten van de afdeling mobiliteitstechniek van het ROC van Amsterdam gedurende een dag stage gelopen bij de bij NexTechnician aangesloten bedrijven. Het doel van deze docentenstages is een beter inzicht te krijgen met welke werkprocessen de leerlingen op de leerbedrijven in aanraking komen. Wat verandert er in het bedrijf (nieuw werk, nieuwe functies e.d.) en hoe denkt het bedrijf op de toekomst te kunnen anticiperen? Ook voor het bedrijf was het een goede gelegenheid om vragen te stellen aan de docent. Dit programma zorgt voor veel frisse ideeën waarmee we de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren en de stages van de leerlingen naar Premium-niveau kunnen brengen.

 

 

Opleiden Statushouders / vooropleiding Bedrijfswagen- en autotechniek

NexTechnician is in april gestart met de werving van aspirant bedrijfswagen- en autotechnici onder de Amsterdamse statushouders.

Dertien mannen worden klaargestoomd voor de opleiding bedrijfswagen- of autotechniek.

In juli krijgen ze te horen of ze kunnen doorstromen naar de BBL opleiding of starten met de entree opleiding bij ROC van Amsterdam en mee kunnen gaan draaien in een buddyproject bij diverse truck- en autodealers.

 

 

Werving en opendagen

Ook in de tweede helft van 2018 staan er diverse wervings- en open dagen gepland. Graag willen we de aangesloten bedrijven uitnodigen om op deze dagen informatie over het bedrijf en het werken in de Mobiliteitstechniek te verstrekken:

  • StudieExperience Zaandam: 4 oktober van 9.00 tot 21.00 uur
  • Open dag ROC van Amsterdam: 13 november van 16.00 uur tot 20.00 uur
  • Diverse VMBO opendagen: Montessori College Oost – Trias -Technisch College Velsen- Tabor College – Berlage Lyceum. De komende maanden wordt er hard gewerkt aan een agenda met planmodule voor op onze website. Zo is straks alle belangrijke data voor iedereen inzichtelijk en is duidelijk welke bedrijven een actieve rol spelen binnen ons netwerk.

Wij wensen u een hele fijne en zonnige zomervakantie toe!

Geef een reactie

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Logo_NT_mt

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Foto’s en filmbeelden zijn slechts beschikbaar gesteld aan NexTechnician en mogen, zonder vooraf gevraagde toestemming, niet door derden voor andere doeleinden worden gebruikt.

Postadres: Hoogoorddreef 41, 1101 BB Amsterdam

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk