Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Nieuwsbrief december 2018

Beste lezer,
Het einde van 2018 nadert waarbij we graag een aantal activiteiten van NexTechnician met u willen delen. Allereerst een warm welkom aan nieuwe toetreders: Vrijbloed Transport, Fiets Fix Haarlem, Connexxion, CVB fietsen Hoofddorp. Welkom, en dat u maar veel toegevoegde waarde gaat ervaren van het netwerk!

Verbeteren instroom jongeren
Een van de doelen van NexTechnician is het verbeteren van instroom van jongeren in de mobiliteitstechniek. O.a. door middel van onderwijsprojecten en excursies komen de jongeren in contact met onze branche. Regelmatig benaderen wij bedrijven om mee te werken aan een project voor VMBO, MAVO of HAVO. De opbrengst hiervan is dat leerlingen de keuze voor de techniek bewuster maken en meer gemotiveerd starten. Deze projecten worden voor een deel uitgevoerd bij NexTechnician bedrijven en voor een deel op het ROC van Amsterdam. Doordat de leerlingen op contextrijke locaties buiten de school komen, krijgen ze een beter beroepsbeeld en doen ze een diepere ervaring op dan bij een les uit een boek of een open dag op het mbo.

Huidige onderwijs projecten:
• Brandstoftechniek voor schonere Amsterdamse lucht (VMBO 3) https://youtu.be/vE2HDDwIVUs
• Zelfsturende auto’s maak ze nog veiliger (VMBO 4)
• Hoe bereiken we bij het autonoom
rijden level 5? (HAVO)
• HAVO College Tour

Het komende jaar gaan we de promotie onder de jongeren uitbreiden door samenwerking met Jinc. Door het organiseren van bliksemstages voor basisschool leerlingen ( groepen 7 en 8) gaan we de mobiliteitstechniek ook bij deze doelgroep uitgebreid onder de aandacht te brengen. Wij rekenen op uw steun!

Tech Island
Voor de tweede keer dit jaar heeft het ROCvA voor VMBO en HAVO scholieren dit evenement georganiseerd. De jongeren maken hier kennis met de wereld van techniek en de diverse technische beroepen.
De Aftermovie: https://lnkd.in/dHR87UZ

Excursie praktijkschoolleerlingen Metalak & Iclean
Vanuit NexTechnician is een excursie naar Metalak in Tiel & Iclean in Naarden georganiseerd voor praktijkschoolleerlingen. Metalak is leverancier van een aantal kwalitatief hoogwaardige lakmerken. Daarnaast levert Metalak non-paint producten en bieden ze een uniek dienstenpakket aan. Metalak helpt ook andere bedrijven door het personeel te trainen. Het is de universiteit voor het spuiten van auto´s. Een mooie plek om eens een kijkje te nemen met leerlingen.
Iclean is een super moderne wasstraat die ervoor zorgt dat de auto´s zo optimaal mogelijk worden gewassen, waardoor de auto extra schoon is. Maar het meest bijzondere aan deze wasstraat is de CarRepair. Hier worden auto´s snel en deskundig onder handen genomen door specialisten. Zij werken beschadigingen weg, terwijl de klant wacht. Dit is uniek, en dus erg leuk voor de leerlingen om eens een kijkje te nemen.

Nieuwe opleiding Diagnose specialist personenauto’s havo project Damstede
Voor de werving van havo studenten zijn we gestart met het Technasium project op het Damstede Lyceum in Amsterdam. De opdracht luidde; maak een website, game of app om havisten aan te trekken voor de nieuwe opleiding diagnose technicus. Dit leidde tot 22 presentaties van havo en vwo leerlingen met zeer uiteenlopende ideeën. Vier groepjes (totaal 12 studenten) zijn geselecteerd om hun ontwerp voor de praktijk verder uit te werken. Als ‘hoofdprijs’ krijgen 12 studenten ook nog eens een interessante excursie aangeboden naar een Autofabriek.
In deze link vindt u het zeer waardevolle filmpje van het interview dat een groepje leerlingen heeft gehouden met Pascal Lugthart van Stern Auto: https://www.youtube.com/watch?v=HSy2tdwn_yg&feature=youtu.be 

 

Nieuwbouw NexTechnician Opleidingscentrum
Inmiddels is het casco pand bijna klaar en kan de inrichting plaats gaan vinden. We koersen op de opening bij aanvang schooljaar 2019/2020. Op 30 januari aanstaande is er voor de bij NexTechnician aangesloten bedrijven gelegenheid om een kijkje te nemen in dit bijzondere opleidingscentrum. Een centrum waarin ook ruimte beschikbaar is voor het verzorgen van EV opleidingen en het Talenten Hub. Meer weten of ruimte huren, mail uw vraag naar: info@nextechnician.nl

Inrichten State-of-the-art opleiding Schadeherstel
Dankzij de toegezegde steun van een flink aantal schadebedrijven is het gelukt om alsnog een All-in-one spuitcabine te bestellen voor de opleiding. Daarnaast is er vanuit het bedrijfsleven ook een pilot met VR autospuiten aangeboden om te testen of inzet hiervan leidt tot beter opgeleide autospuiters. Wilt u ook een bijdrage leveren aan de nieuwe opleiding, laat het ons dan weten: info@nextechnician.nl De bedrijven die hun bijdrage leveren helpen we niet alleen aan de beste leerlingen, we ondersteunen ook graag met PR naar leerlingen en ouders voor betere instroom in de toekomst.

Zijinstroom fietstechniek
Begin september zijn wij in samenwerking met Tweewieler-academy gestart met de bedrijfsopleiding Fietstechniek voor volwassenen in Amsterdam. Bij aanvang waren er slechts negen cursisten. Inmiddels zijn we met hulp van gemeente Amsterdam WSP op zoek naar extra deelnemers die Fietsmonteur willen worden met E-bike specialisatie. We worden namelijk nog steeds benaderd door fietsenmakers die extra monteurs zoeken. Zoekt u nog aspirant fietsmonteurs? Laat het ons weten: info@nextechnician.nl

‘Hybride docent’ Nico de Beurs op Truckacademy
Met het doel om de studenten extra praktijk bedrijfswagentechniek aan te bieden is leermeester Nico de Beurs van Scania Amsterdam sinds oktober toegevoegd aan het docententeam van ROC van Amsterdam. Hij doet dit tijdens de lesdagen op maandag en donderdag. De Truckacademy bedrijven dragen financieel bij aan deze extra inzet om zo het praktijkonderwijs en het slagingspercentage op de proeven van bekwaamheid verder te verbeteren. Een win-win dus voor student, school en bedrijf.

Leermeester- kennisavonden
Om de kennis van de leermeesters te vergroten omtrent leerling begeleiding en beoordelen zijn er in de afgelopen twee maanden drie leermeesterkennisavonden georganiseerd. In totaal hebben 83 leermeesters en ondernemers deelgenomen. Een van de onderwerpen die de revue passeerden was het beter begeleiden van de studenten op de bedrijven, de zogenaamde ‘Premium Stages’.

Bedrijven krijgen voortaan, middels de jaarplanner van school, inzicht in wat er in de theorie op school wordt behandeld zodat er gelijktijdig in het bedrijf aandacht aan kan worden geschonken. In de ideale situatie krijgt de student voortaan reparaties aangeboden die zojuist in de klas zijn behandeld. Op die manier ondersteunt de praktijk in het bedrijf de theorie op school en verloopt het leerproces sneller. De extra door de bedrijven geïnvesteerde tijd betaalt zich terug in beter opgeleide studenten. Alle deelnemers aan de leermeesteravonden kregen dit keer ‘Het Grote Stageboek’ van Maarten Brand mee, ter inspiratie van nog betere stages.

NexTechnician Rotterdam
In het afgelopen jaar heeft de Stichting NexTechnician samen met het Techniek College Rotterdam, Hoornbeeck College Rotterdam, Wartburg College Rotterdam, Truckacademy Rijnmond, de Autodealervereniging Rotterdam en een aantal grote Schadebedrijven in Rotterdam gewerkt aan het vormen van een samenwerking naar het model van NexTechnician Amsterdam.
Dankzij het gezamenlijk optrekken en organiseren van diverse wervingsactiviteiten is het enthousiasme om op uitgebreidere schaal verder te gaan ontstaan. Momenteel wordt met de Stuurgroep een plan ontwikkeld om met behulp van een aanvraag bij het Regionale Investerings Fonds de activiteiten in de komende vier jaar verder uit te bouwen en te borgen.

Werving en opendagen
De open dagen en wervingsevenementen voor januari 2019. Diverse bedrijven hebben zich al aangemeld om op deze evenementen informatie over het bedrijf en het werken in de mobiliteitstechniek te verstrekken. Heeft u ook interesse dan horen wij dit graag van u.
• StudieExperience Alkmaar: 10 januari van 9.00 tot 21.00 uur
• Open dag ROC van Amsterdam: 26 januari van 10.00 uur tot 14.00 uur
• Purmerend Werkt ! 27 januari
• Montessori College Oost- 18 januari
• Trias beroepen dag , Krommenie – 31 januari
• Technisch College Velsen- 1 februari

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gezond 2019!

Geef een reactie

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Logo_NT_mt

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Foto’s en filmbeelden zijn slechts beschikbaar gesteld aan NexTechnician en mogen, zonder vooraf gevraagde toestemming, niet door derden voor andere doeleinden worden gebruikt.

Postadres: Hoogoorddreef 41, 1101 BB Amsterdam

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk