Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Excursie praktijkschoolleerlingen

Vanuit NexTechnician hebben wij een excursie naar Metalak in Tiel & Iclean in Naarden geregeld voor praktijkschoolleerlingen. Metalak is verantwoordelijk voor de import, marketing, verkoop en distributie van kwalitatief hoogwaardige lakmerken. Daarnaast is Metalak marktleider in non-paint en bieden ze een uniek dienstenpakket aan. Metalak helpt ook andere bedrijven door het personeel te trainen. Het is de universiteit voor het spuiten van auto´s. Een mooie plek om eens een kijkje te nemen met de leerlingen. Iclean is een super moderne wasstraat die ervoor zorgt dat de auto´s zo optimaal mogelijk worden gewassen, waardoor de auto extra schoon is. Maar het meest bijzondere aan deze wasstraat is de CarRepair. Hier worden auto´s snel en deskundig onder handen genomen door specialisten. Zij werken beschadigingen weg, terwijl de klant wacht. Dit is uniek, en dus erg leuk om eens een kijkje te nemen.

Om 09:00 uur ’s ochtends vertrok de bus vanuit Zeeburg naar Tiel. Bij Metalak kregen de leerlingen, onder het genot van een gebakje geregeld door Metalak, een leuke en leerzame uitleg over het bedrijfsleven in de schadeherstel branche. Wat is er nodig om aan de slag te gaan in die branche? En wat maakt het werken zo leuk? Het is de pure ambacht en passie voor het vak wat dit werk zo leuk maakt. Iedereen kan hier aan de slag, als je maar de juiste instelling hebt en wilt blijven leren en groeien. Ook vrouwen, want die zijn immers een stuk beter met kleuren herkennen en dat is niet geheel onbelangrijk in dit vak. Nu wilden de leerlingen weleens zien hoe dit in zijn werk gaat. Eerst kregen de leerlingen een uitleg over de kleuren en hoe deze gemaakt worden. Vervolgens kregen ze op de werkplaats een demonstratie in het spuiten van een auto. Met als afsluiter een korte rondleiding door het gebouw.

Rond 12:15 uur vertrok de bus naar Iclean in Naarden. Na een korte uitleg over het bedrijf en de werkzaamheden in de CarRepair zat de dag er voor de leerlingen alweer op. Het was een interessante, maar bovenal leerzame excursie waar de leerlingen veel aan hebben gehad. Een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.

 

 

NexTechnician.

Geef een reactie

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Logo_NT_mt

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Foto’s en filmbeelden zijn slechts beschikbaar gesteld aan NexTechnician en mogen, zonder vooraf gevraagde toestemming, niet door derden voor andere doeleinden worden gebruikt.

Postadres: Hoogoorddreef 41, 1101 BB Amsterdam

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk