Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Eerste Autotechnicus

Jij houdt van moeilijke uitdagingen en zoekt altijd naar de beste oplossing daarvoor. Als Eerste Autotechnicus werk je graag samen met anderen. Je vindt het belangrijk om jouw ideeën en kennis te delen met jouw directe collega’s. Je weet van aanpakken.

Je werkt aan moeilijke communicatie- en regelsystemen in de auto. Ondertussen heb je contact met klanten en overige relaties. Jij weet antwoord op iedere vraag van jouw leerlingen en collega’s.

Als technisch talent werk je volgens een plan en herken je niet gemelde gebreken en weet je welke zaken belangrijk zijn. Nu onderhoud plegen of wachten tot de volgende onderhoudsbeurt? Jij weet het antwoord.

Met deze opleiding kun je doorleren voor bijvoorbeeld Technisch Specialist Personenauto’s.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Autotechnicus is beschikbaar als BOL-opleiding of BBL-opleiding. Je krijgt 2 tot 3 jaar lang les en praktijk op niveau 3. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands.

Kies je voor de BOL-opleiding? Dan zit je wat meer op school en loop je stage. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan moet je al een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitvoeren van reparaties aan auto’s en bedrijfswagens
  • Uitvoeren van inspecties en onderhoudsbeurten aan auto’s en bedrijfswagens
  • Auto’s en bedrijfswagens klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Monteren van eenvoudige accessoires
  • Veilig en milieubewust werken
  • Professioneel werken in een bedrijf
  • Nederlands en 1 extra taal, maatschappelijke vorming
  • Rekenen en wiskunde

Het Techniekteam bedenkt nu een speciaal programma voor de studenten Eerste Autotechnicus dat na verwachting in schooljaar 2017/2018 zal worden aangeboden.

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Logo_NT_mt

Alle informatie op deze website is met zorg samengesteld, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Foto’s en filmbeelden zijn slechts beschikbaar gesteld aan NexTechnician en mogen, zonder vooraf gevraagde toestemming, niet door derden voor andere doeleinden worden gebruikt.

Postadres: Hoogoorddreef 41, 1101 BB Amsterdam

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk