Menu

NexTechnician slaat een brug tussen studenten met drive en bedrijven met toekomst.

Autotechnicus

Werken aan auto’s is jouw passie. Een kwestie van sleutelen, bekijken, monteren en afleveren. Je luistert goed naar de opdrachten van je leidinggevende. Sterker nog: als Autotechnicus werk je het liefst van opdracht naar opdracht.

Je voert onderhouds- en reparatiewerk uit aan personenauto’s. Je maakt (gebruikte of nieuwe) personenauto’s klaar voor aflevering en monteert accessoires. Je werkzaamheden zijn vooral standaard en routinematig. Je volgt de aanwijzingen van jouw leidinggevende of de voorschriften van de fabrikant. Daarbij steun je op de hulp van ervaren collega’s of je leidinggevende.

Jij wilt graag leren en vindt het niet erg om ook eens iets anders te doen. Je houdt van precies werken en bent trots als het project klaar is. Je voelt je verantwoordelijk voor de auto van de klant. Je bent collegiaal en werkt veilig en verantwoord.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Autotechnicus is beschikbaar als BOL-opleiding en BBL-opleiding. Je krijgt 2 jaar lang les en praktijk op niveau 2. Tijdens de opleiding werk je aan ‘prestaties’. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo’n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren moet je ook de theorie kennen. Je krijgt dus ook les in vakken zoals autotechniek, ICT en Nederlands.

Kies je voor de BOL-opleiding? Dan zit je wat meer op school en loop je stage. Wij helpen je dan zoeken naar een bedrijf dat bij je past. Je leert in je eigen tempo. Ook krijg je begeleiding van een loopbaanbegeleider. Kies je voor de BBL-opleiding? Dan moet je al een baan hebben bij een erkend leerbedrijf.

Wat leer je tijdens de opleiding?

  • Uitvoeren van eenvoudige inspecties en onderhoudsbeurten aan auto’s en bedrijfswagens
  • Uitvoeren van eenvoudige reparaties aan auto’s en bedrijfswagens
  • Monteren van eenvoudige accessoires
  • Auto’s en bedrijfswagens klaarmaken voor aflevering aan klanten
  • Veilig en milieubewust werken
  • Professioneel werken in een bedrijf
  • Klantvriendelijk handelen
  • Nederlands en Engels
  • Rekenen

Dit voegt het bedrijfsleven toe:

Aangesloten bedrijven bieden een aantal praktijkmiddagen. Daarbij wordt aangesloten op de inhoud van de lessen die de leerling op school heeft gehad. De leerlingen melden zicht om 13.00 in groepen van max 3 bij het bedrijf waar ze eerst een stuk theorie krijgen en daarna de praktijk ingaan. Dat houdt in dat er uitleg wordt gegeven en de leerling een daadwerkelijke opdracht doet.

Gaat het in de les op school over klepdistributie en mechanismen dan zorgt de leermeester van het bedrijf dat hij zijn les heeft afgestemd op die lesstof. De leermeester heeft samen met de docent een lesplanformulier opgesteld.

De leerling keert terug op school met een ingevulde praktijkopdracht.

De praktijk van het bedrijf op school

Afgelopen jaar hebben de leerlingen kennis gemaakt met de werkwijze en processen binnen verschillende autobedrijven en met technieken die niet altijd voor handen zijn op het ROC van Amsterdam zoals laser uitlijnen. Het vergt veel voorbereiding van het techniekteam om een praktijkprogramma te ontwikkelen dat een plus biedt op het bestaande lesprogramma en goed aansluit bij de theorie in de klas. Een groot aantal autobedrijven heeft inmiddels ervaren wat het is om tijdens werktijd en in de hectiek een groepje leerlingen in hun werkplaats te begeleiden. Beste spannend ook voor de leerlingen om na een korte introductie en onder begeleiding van de leermeester, direct in het diepe te worden gegooid en te gaan werken aan klantenauto’s. Zo werkt het dus in de praktijk!

Deze mobiliteitsbedrijven zijn actief betrokken bij NexTechnician
 
 

Als u de leermeesters heeft, hebben wij de Techniektalenten

NexTechnician komt graag in contact met bedrijven en scholen die ook willen investeren in de medewerkers en leerlingen van de toekomst. Bent u enthousiast geraakt door onze visie en aanpak en wilt u meer informatie of zich aansluiten bij NexTechnician? Vul dan hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

© 2018 – All rights reserved | Privacy | Oude website | Contact

Powered by WordPress & maintained by WPdesk